İstanbul Sarıyer Ayazağa’da Eğitim faaliyetinde bulunan, Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde AHİSİAD- AHİ SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ Genel Başkanımız İbrahim ÇAM tarafından “AHİLİK SEMİNERİ” verildi.
Seminere Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.AHİSİAD Genel Başkanımız İbrahim Çam, günümüz şartlarında gençlerin anlayabileceği şekilde Ahilik konusunu işledi.”Kendisininde bir zamanlar aynı lise sıralarında okuyarak bugünlere geldiğini anlatan Genel Başkanımız İbrahim Çam, o günki şartlarda koyduğum hedefle şu anda bir sanayici olduğunu dile getirdi.Bunu neden söylediğini anlatan Çam, sizlerinde kolunda şu anda altın bir bilezik var, çünkü kiminiz tornacı, kiminiz mühendis, kiminiz bu bilezikle işletme sahibi olacaksınız.Bugün bu seminere sebep olan Ahi Evran-ı Veli Hazretleri’de bizler gibi bir mesleği (Dericilik) icra ediyordu.Bugün bizlerde atalarımızdan aldığımız bu mirasa sadakatle bağlı, ilim irfan sahibi zanaatkar, esnaf ve sanayici olma zorunluluğumuz vardır.Bu sadakatin merkezinde ise EDEB’li olmak vardır dedi.Genel Başkanımız İbrahim Çam ayrıca salona Ahilik nedir hiç duydunuzmu diye sorduğunda, bir kaç kişinin elinin kaltığını görünce; burada çok az sayıda öğrenci AHİLİK konusunu biliyorsa bu eksiklik bizlerden kaynaklanmaktadır.Bizler AHİSİAD olarak Ahilik Teşkilatını kural ve kaidelerini hatırlatmak ve uygulatmak için üzerimize düşeni yapacağız.İlgili kurum ve kuruluşlarada yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunacağız.Sizler yarının üreten Türkiye’sinin meslek sahibi birer AHİ adayları olarak ceddinizin size bıraktığı bu mirasa sahip çıkma zorunluluğunuz vardır.”diyerek gençlerimize örneklerle nasihatta bulundular.
Programın sonunda Ahilik Sıfatlarının ve Ahilik İlkelerinin yer aldığı tabloyu AHİSİAD – AHİ SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ GENEL BAŞKANIMIZ Sayın İbrahim ÇAM bey, Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi Müdürümüz Sayın Namık Kemal MAHİOĞLU’na takdim etti.
Seminer sonunda Genel Başkanımız İbrahim ÇAM, beye öğrencilerin ilgi ve alakaları yoğun oldu.Bir öğrenciye ne anladınız anlattıklarımızdan demesi üzerine öğrencide mesleğimize sahip çıkmayı, iyi ve dürüst bir esnaf olmanın ne olduğunu anladım dedi.
Okul Müdürümüz MAHİOĞLU makamında hediye takdim etti.