Bu yıl ikincisi düzenlenen, Kaymakam İlhan Ünsal, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Çam´ın katıldığı Pendik’teki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde etkinlikler düzenleyip ahilik bilinci oluşturarak ahi zanaatkârların yetişmesine katkı sağlamak, öğrencilerin mesleki gelişimlerine destek olmak, öğrencilere hedef ve sorumluluk bilinci aşılayarak öğrencilerin özgüven ve ahlak kazanmalarını amaçlayan Ahi “Gençlerimize Güveniyoruz” projesinin 2017-2018 eğitim-öğretim yılındaki ilk programı Halil Kaya Gedik Metal Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Konferans salonunda gerçekleşti.
Programın açılış konuşmasını İbrahim Çam yaparak, ahilik konularında bilgiler aktardı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve Kaymakam İlhan Ünsal’da birer konuşma yaparak ahiliğin önemine değindiler.
Açılış programının seminer konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmail Ekmekçi idi.Ekmekçi, seminerde kendi hayatından kesitler vererek başarısını ve kariyerini nasıl gerçekleştirdiğini anlatarak0 meslek liselerinin önemini arz etti.
Program bitiminde Başkan Çam, günün anısına katılımcılara hediye takdiminde bulundu.